Ajankohtaista

Tuubaanheiton MM-kisat 24.7

Pipo löysälle ja heittokäsi valmiiksi - Tuubaanheiton MM-kisat tulevat! Viime kesänä heitettiin tuubaa, mutta nyt heitetäänkin tuubaan – nimittäin Reino-tossuja. Lieksan Vaskiviikko järjestää leikkimieliset mutta äärimmäisen vakavasti otettavat Tuubaanheiton MM-kisat tiistaina 24.7. klo 16 Puustellin rannassa (sateella Kulman salissa).

Kilpailun viralliset säännöt:

1§ Tuomari Harri Lidsle on aina oikeassa.
2§ Ongelmatilanteessa tuomari keskustelee kilpailusihteerin kanssa.

Jokainen heittää omalla vastuullaan, ja järjestäjä ei vastaa mahdollisista vammoista, jos heittäjä ottaa kisan liian tosissaan ja pahoittaa mielensä tai muuten loukkaa itsensä.

Tuubaan heitetään vapaalla tyylillä, heittoviivan takaa. Heittovälineenä ovat Reino-tossut, ja jokainen kilpailija saa 10 heittoa. Kilpailussa saa heittää vain järjestäjän hyväksymillä ja tarkastetuilla Reino-tossuilla, jotka löytyvät kilpailupaikalta. Heittoaika on 90 sekuntia ja alkaa, kun ensimmäinen heitto lähtee. Kilpailusihteeri on virallinen kellottaja.

Maalialueella on kolme eriarvoista kelloa joihin, joko päälle tai sisään, koetetaan osua. Tossun pitää pysyä kellon päällä kunnes tuomari poistaa sen. Tuuban kellosta saa 1 pisteen, pasuunan kellosta 2 pistettä ja trumpetin kellosta 5 pistettä.

Lisäpisteitä voi saada seuraavasti:

2 tossun yhtäaikainen heitto ja molempien maaliinsaanti tuo heittäjälle tuplapisteet. Jos toinen ei osu, ei tule lainkaan pisteitä.

Pipo silmillä heittäminen tuo tuplapisteet, mikäli piposta ei näe läpi.

Pipo päässä osallistumisesta saa automaattisesti yhden lisäpisteen, mikäli se on niin löysä, että tippuu ravistamalla päästä.

Kilpailussa on 2 sarjaa: 12 vuotiaat ja sitä nuoremmat sekä yleinen sarja.

Finaaliin pääsee sarjan kolme parasta ja finaalissa heitetään pipo silmillä. Finaalin aikaraja on 2 minuuttia. Yleisö ehkä auttaa löytämään oikean suunnan ja etäisyyden.

Ilmoittautuminen alkaa puoli tuntia ennen kilpailua. lmoittautumisjärjestys on heittojärjestys. Ilmoittautumisaika loppuu kun ensimmäinen heittää. Kilpailuun osallistuminen on maksutonta.

Maalialueen valmistaa Ro Hi Oy puhallinsoitinkorjaamo
Reino-tossut valmistaa Reino & Aino Kotikenkä Oy

Kuvitusnauha