Info

Alt-teksti

Taiteellisen johtajan tervehdys

Fanfaari juhlavuodelle: Eläköön 40-vuotias Lieksan Vaskiviikko!

En osannut mitenkään arvata osallistuessani ensimmäiselle Vaskiviikolle vuonna 1980, että tapahtumasta muodostuu itselleni erittäin tärkeä pala elämääni.

Paljon se on vuosien varrella vaikuttanut myös monen muun muusikon elämäntaipaleeseen. Lieksasta on löytynyt opettaja kotimaisiin opintoihin ja ulkomaisiin jatko-opintoihin. Lieksasta on myös saatu vaskikärpäsenpurema soittouran aloittamiseen.

Vaskiviikon ansiosta moni uusi suomalainen ja ulkomainen vaskisävellys on saanut päivänvalon. Matkan varrella olemme saaneet nauttia sellaisten taiteilijoiden esityksistä, jotka muuten maassamme eivät olisi vierailleet. Olemme tehneet siis koulutuksellisesti ja musiikillisesti erittäin tärkeää työtä vaskimusiikin hyväksi.

Mutta ilman teitä rakas yleisömme, Vaskiviikko ei olisi voinut toimia näin vireästi jo 40 vuoden ajan, joka on todella kunnioitettava ikä maamme festivaalien keskuudessa. Olemme laajentuneet pikku tapahtumasta keskisuureksi kansainväliseksi festivaalitapahtumaksi, joka tunnetaan laajasti maamme rajojen ulkopuolella.

Suurena apuna on toiminut ihana Pohjois-Karjalan luonto ja siellä asuvat ihmiset. Lieksan kaupunkia haluan kiittää todella paljon siitä, että se on ymmärtänyt festivaalin tärkeyden tukemalla meitä koko historiamme ajan. Samoin haluan kiittää Lieksan seurakuntaa, jonka ansiosta meillä on ollut mahdollisuus järjestää konsertteja Lieksan kauniin kirkon upeassa akustiikassa. Ison kiitoksen ansaitsevat myös festivaalia tukevat yhteistyökumppanit.

Juhlavuoden esiintyjinä näemme vanhoja tuttuja, mutta myös ensi kertaa Lieksaan saapuvia muusikkoja on monia: trumpetisti Rex Richardson, pasunistit Jeremy Wilson ja Peter Steiner sekä tuubisti Chris Olka. Myös Geneva Brass Quintet konsertoi ensi kertaa Vaskiviikolla.

Tänä vuonna vietämme Suomen ja Japanin kulttuuriyhteistyön 100-vuotisjuhlaa. Siksi orkesterivieraaksemme tulee mainio Aichi Chamber Orchestra Nagoyasta. Myös japanilaisista huippuvaskimuusikoista koostuva N-Crafts -kvintetti esiintyy Lieksassa kahdessa konsertissaan. Juhlistamme yhteistyötä myös eri konserttien ohjelmistossa.

Konsertteja on juhlavuoden kunniaksi runsaasti ja uskon kaikkien löytävän omaa makuaan hivelevää musiikkia.

Nyt siis kaikki juhlistamaan Vaskiviikkoa! Olette lämpimästi tervetulleet konsertteihimme Lieksan ainutlaatuisissa konserttipaikoissa.

Kauan eläköön Lieksan Vaskiviikko!

 

Torveisin,

Jouko Harjanne
Taiteellinen johtaja

Kuvitusnauha