Info

Alt-teksti

Taiteellisen johtajan tervehdys

 

Hyvä vaskimusiikin ystävä,   

Jo toinen epävarmuuden vuosi on lähtenyt käyntiin tilanteessa, jossa emme vieläkään tiedä meneillään olevan pandemian kestosta ja vaikutuksesta tulevaisuuteemme. Vaskiviikko uskoo kuitenkin valoisasti tulevaan ja toivottaa kaikki ystävämme konsertteihimme ja kursseillemme. Kesän 2021 festivaali toteutetaan kotimaisten huippuosaajien vaskenvälkkeessä.

”Vanhoja torvia viiksekkäitä”

Teemamme on vanhat vaskisoittimet. Konserteissamme voit kuulla mm. barokkitrumpetteja ja -käyrätorvia, ofikleidiä, vanhoja kornetteja ja serpenttiä - ja jopa russian bassoonia voidaan kuulla maassamme ensi kertaa. Otsikko viittaa vanhoihin soittimiin, mutta myös siihen, että Juha ”Junnu” Vainion tuotantoa kuullaan Vaskiviikolla runsaasti.

Saamme maamme johtavat vaskitaiturit esiintymään ja kurssiemme opettajiksi; Euphoria Sextet, uutuuskvintetti Raiku, kulttiyhtye Timo Brass Band, Con Brassica, muutamia esiintyjiä mainitakseni. Tarjolla on kaunista, sielukasta, vaikuttavaa ja viihdyttävää musiikkia.

Vaskiviikon organisaation puolesta toivomme yleisörajoitusten kesäksi höllentyvän, jotta mahdollisimman moni pääsisi kuulemaan vaskimusiikin juhlaa vuoden tauon jälkeen.

Kaikki kynnelle kykenevät siis Lieksaan heinäkuussa täyttämään vaskimusiikkikulttuurin puutteesta aiheutunut tyhjiö nauttimalla korkealaatuista ja viihdyttävää musiikkia ihanteellisessa ympäristössä!

 

Jouko Harjanne
Vaskiviikon taiteellinen johtaja

Kuvitusnauha