Musiikkikurssit

 
  ILMOITTAUDU KURSSEILLE TÄSTÄ

 

Lieksan Vaskiviikko tarjoaa musiikkikursseja kaikenikäisille musiikin ammattilaisille ja harrastajille. Kurssit toteutetaan 25.7.-1.8.2015. Hakuaika päättyy 30.4.2015. Mikäli kursseilla on vielä hakuajan päätyttyä tilaa, oppilaita hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Oppilaiksi hyväksytyille lähetetään vahvistuskirje ja kurssilasku heti kun ilmoittautuminen on käsitelty. Mestari- ja henkilökohtaiset kurssit alkavat porrastetuilla infotilaisuuksilla lauantaina 25.7. Infotilaisuuksien aikatauluista tiedotetaan kurssikirjeessä. 

KESÄN 2015 OSALTA KURSSIEN HINTATIEDOT PÄIVITETÄÄN MYÖHEMMIN 

KURSSIMAKSUT: 

Perusopetus ja mestariluokka 170 euroa (sis. pelkän opetuksen)
Seitsikko- ja yhtyekurssi 130 euroa (sis. pelkän opetuksen)
Perusopetuksen ja mestariluokan kurssimaksu kattaa myös yhtyeopetuksen, mikäli opiskelija haluaa siihen osallistua.

Passiivioppilaan kurssimaksu kuunteluoppilaana on 100 euroa.
Pilates 65 euroa

Kurssimaksuista lähetetään lasku vahvistuskirjeen yhteydessä. Kurssimaksun eräpäivä on 31.5.2015 ja maksamalla kurssimaksun eräpäivään mennessä vahvistat paikkasi kurssilla. Mikäli maksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä, kurssipaikan varaus peruuntuu ja paikka voidaan antaa seuraavalle jonossa olevalle.

Mikäli olet ilmoittautunut kurssille ja maksanut laskun ennen eräpäivää, kurssimaksu palautetaan vähennettynä 25 euron käsittelykuluilla. Lääkärintodistuksella peruutuskulut ovat 10 euroa. 


PERUSOPETUKSESSA (po) ei ole ikärajoja eikä tasovaatimuksia. Opetus tapahtuu sekä pienryhmissä että yksityistunneilla.
Ulkomaisten opettajien tunnit opetetaan englanniksi.

MESTARILUOKKA (ml) on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille tai ammattiopiskelijoille ja opetus on pääasiallisesti ryhmäopetusta. Mestariluokkia opetetaan yleensä englanniksi.

Mestariluokilla on opetusta kuutena päivänä keskimäärin 3 tuntia päivässä. Jokainen opettaja rakentaa opetuspäivistä omanlaisensa kokonaisuuden, joten kurssien toteutukset saattavat vaihdella huomattavastikin instrumenttien kesken. (Tarkempia tietoja kustakin opettajasta: kirsi.mustalahti(at)lieksabrass.com)  

VUODEN 2015 OPETTAJATIEDOT ILMOITETAAN MYÖHEMMIN

Trumpetit

Gabriele Cassone (Italia) (ml)
Jeff Conner (USA) (po)
Jose Sibaja (USA) (po)
Jorma Rautakoski (po)
Miikka Saarinen (po)

Pasuuna

Fabrice Millischer (Ranska) (ml)
Domingo Pagliuca (USA) (po)
Anna-Maija Laiho-Ihekweazu (po)

Käyrätorvi

Premysl Vojta (Tsekki) (ml)
Chris Castellanos (USA) (po)
Jussi Järvenpää (po)
Tommi Hyytinen (po)

Eufonium

Thomas Rüedi (Sveitsi) (ml)
Mizuho Kojima (Suomi) (po)

Tuuba 

Roland Szentpali (Unkari) (ml)
Sam Pilafian (USA) (po)
Harri Lidsle (po) 

Opiskelijat voivat varata harjoitusluokkia musiikkiopiston tiloista, Vaskiviikon käytössä olevilta kouluilta sekä kulttuurikeskukselta aina silloin kun tilat eivät ole muussa käytössä. Vapaat ajat näkyvät harjoitustilan ovissa olevista aikatauluista.  


SEITSIKKO- JA YHTYEKURSSI
25.7.-1.8.2015

Seitsikko- ja yhtyekurssi vaalii erityisesti suomalaista seitsikkoperinnettä – tuorein ideoin.

Kurssin koordinaattorina on Petri Junna ja hänen ohellaan pääopettajina Tanja Räsänen, Visa Haarala ja Aleksi Saraskari. Tehoiskuin ammattitaitoaan jakavat myös mestari- ja henkilökohtaisten kurssien opettajat. 

Kurssille voi ilmoittaa koko seitsikon, osan siitä tai tulla mukaan yksittäisenä vaskisoittajana. Vajaaksi jäävät bändit saavat lisämuusikoita kurssille ilmoittautuneista yksittäisistä soittajista. 

Kurssilaisille lähetetään kesäkuussa kurssin nuottimateriaali tutustumista varten. Muista siis merkitä ilmoittautumislomakkeeseen mitkä nuotit haluat. Esimekriksi tenoritorven ja eufoniumin stemmat löytyvät sekä in Bb diskanttiklaavissa että in C bassoklaavissa. 

Seitsikko- ja yhtyekurssin loppukonsertti on lauantaina 1.8. klo 12 Lieksan kulttuurikeskuksessa.

 

PILATES

26.7.-2.8.2014, klo 8:00 - 9:00 

Kurssin aikataulu on järjestetty siten, että kaikki pystyvät osallistumaan kurssille. Muut kurssit alkavat klo 9:00 jälkeen. 

Kurssin ohjaaja: Tommi Hyytinen

Pilates-menetelmän avulla opit tuntemaan omaa kehoasi – pääasiallista instrumenttiasi – paremmin. Pilates vaskisoittajille -intensiivikurssilla opit Pilates-menetelmään pohjautuvaa hengitys- ja äänenmuodostustekniikkaa. Lisäksi kurssilla tarkastellaan soittoasentoa oman instrumentin kanssa. Kurssi soveltuu ammattimuusikoille, musiikin ammattiopiskelijoille ja musiikin harrastajille. Kurssiin sisältyy harjoitusohjelma kotiharjoitteluun.  

1. päivä: Ydintuki

2. päivä: Lapatuki

3. päivä: Hengitys

4. päivä: Kehon keskilinja, pään oikeaoppinen asento, soittoasento

5. päivä: Purennan, kurkunpään ja ansatsin rentoutus

6. päivä: Soittaminen kehon keskuksesta - kehon syviin lihasryhmiin pohjautuva äänenmuodostus 

Pilates vaskisoittajille -kurssi

  • Paranna ryhtiäsi ja opi hyvä hengitystekniikka
  • Löydä soiton ja puhumisen tukilihakset (hengityslihasten yhteistyö) ja opi harjoittamaan niitä
  • Löydä hyvä soittoasento sekä vapaa ja kantava puheääni
  • Löydä pään keskiasento, rentouta purentalihaksisto sekä kaulan ja niskan lihaksistoa
  • Paranna hartiaseudun lihastasapainoa ja löydä tuettu käsien käyttö
  • Soittaminen ja äänenmuodostus kehon keskuksesta 
  • Paranna keskittymis- ja oppimiskykyä
  • Vähennä esiintymisjännitystä
  • Ennaltaehkäise rasitusvammoja

  

OPPILASKONSERTIT 

Kaikilla oppilailla on mahdollisuus esiintyä Vaskiviikon oppilaskonserteissa perjantaina 31.7. Ilmoittautuneiden määrästä riippuen konsertteja järjestetään joko yksi tai kaksi. Oppilaita pyydetään mieluiten jo ennakkoon ilmoittamaan halukkuutensa soittaa oppilaskonsertissa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistai 28.7, jolloin on myös viimeinen päivä jättää säestysnuotit pianisteille.

 

OPPILASHINTAISET LIPUT 

Oppilashintaisten lippujen tilauslomake lähetetään kurssin vahvistuksen yhteydessä ja lipputilaukset pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteeseen info(at)lieksabrass.com, oppilashintaisia lippuja ei siis voi ostaa verkkokaupasta. Liput laskutetaan erillisellä laskulla, eräpäivä on 31.5.2015 kuten kurssilaskussakin. Mikäli lippuja ei ole maksettu eräpäivään mennessä, varaus peruuntuu automaattisesti ja liput palautuvat myyntiin. 

 

MAJOITUS

Ryhdy hoitamaan majoitusasioitasi heti kun olet päättänyt tulla Lieksaan, että saat paikan haluamastasi majoituspisteestä. Majoitusasioissa teitä palvelevat Karelia Expert Lieksa ja Hostel Timitranlinna


LISÄTIETOJA KURSSEISTA
Lieksan Vaskiviikko

040-5282831 / Minna Kajander